כפתור סגירה

כתבה בנושא איך להיות פרו-אקטיבי בחיפוש עבודה?

בין אם סיימתם כעת את האוניברסיטה, ובין אם הוחזרתם אחר כבוד למעגל מחפשי העבודה, אפשר לחכות שלשכת התעסוקה תמצא לכם עבודה בתור מאבטח או קופאית, אבל אפשר גם לנסות יותר ולשפר את הסיכויים למצוא עבודה בתחום.

ללא ספק, דרושה מוכנות נפשית לחיפוש מתסכל – צ’רצ’יל אמר: “הצלחה זה לעבור מכישלון לכישלון מבלי לאבד התלהבות”…  והוא הגיע להיות ראש ממשלה, כך שאפשר להאמין לו…

עיקרון 1: לחשוב כמו עסק
עסק לא פועל במרחב הסטרילי, יש לו מתחרים, שוק לקוחות קבוע, פחות או יותר והזדמנויות שאסור לו להחמיץ. אמצו את טכניקת העבודה של עסקים:
  1. הגדירו את ה”שירות” שאתם “מוכרים”, וכעת חפשו משרות בהתאם. צמצמו או הרחיבו את ההגדרה לפי הצורך והממצאים מהשטח.
  2. לימדו את השטח – אילו חברות (או אילו סוגי חברות) מעסיקות אנשים שנותנים את השירות שאותו אתם מציעים?
  3. מפו ונהלו את כל המשרות – עיקבו אחרי המודעות ולימדו להכיר את השטח.
  4. התייחסו למשרות כאל “לידים” – בשפת השיווק, “לידים” הם הזדמנויות מכירה בעלות פוטנציאל גבוה. נהלו את המשרות שמעניינות אתכם כאילו היו הזדמנויות מכירה “חמות”, חפשו אותם, וביצעו פניות יזומות ומעקב אחרי כל קצה חוט כזה עד למיצוי התהליך.
  5. בצעו את החיפוש בשעות העבודה, כאילו המדובר בעבודה. כך תדעו שהשקעתם זמן מתאים בחיפוש

 

 עיקרון 2: מקום העבודה – לוח דרושים

לוח דרושים הוא לא רק המקום שבו אומרים לכם אם יש עבודה בשבילכם, או אין. בכל מודעה צפון מידע רב שיכול לשמש אתכם. בחנו היטב את רשימת הדרישות, ונסו להבין מהו בדיוק התפקיד שמצופה מהעובד למלא. אם בין הדרישות ישנן כאלה שבהן אינכם עומדים, בדקו אם יש ביכולתכם להשלים את החסר בלמידה עצמית או בקורס.

 

לוח דרושים של חברת השמה הוא מקום מצוין להתחיל. חברת השמה מרכזת משרות ממעסיקים רבים ומאפשרת לבחון זה בצד זה תפקידים מגוונים. יחד עם זאת, אל תוותרו על גלישה לאתרי חברות וארגונים שמעניינים אתכם, והגשת מועמדות למשרות שמתפרסמות שם באופן ישיר.
לוח דרושים של מוסד הלימודים שלכם, גם הוא מקור חשוב למשרות. עקבו אחריו באופן קבוע, בהנחה שחברות המפרסמות שם משרות יודעות היטב מדוע הן מבצעות את הפנייה דווקא בדרך זו.
עיקרון 3: הפרסום ברשתות החברתיות עובד!
פתחו חשבונות וצרו פרופילים באתרי הרישות החברתי – כדאי להשקיע בבניית הפרופיל, אך לזכור שמטרתו היא להיות חלון הראווה שלכם בפני מעסיקים אפשריים. משום כך חשוב להימנע מהשתטות וממה שעלול להיתפס כמביך או מעליב בפני אנשים שאינכם מכירים.
תפקיד חשוב נוסף של הרשת החברתית הוא כמובן לחדש את הקשר עם מכרים ותיקים, וליצור באמצעותם קשרים חדשים. על זאת נרחיב בסעיף הבא.
עיקרון 4: קשרים ומכרים פותחים דלתות
בני משפחה – היתרון הגדול הוא שבדרך כלל בני משפחה ירגישו כלפיכם מידה של מחויבות ורצון לסייע. אבל… אם אין לכם בן משפחה בתחום שבו אתם מעוניינים הרי שטווח החיפוש הזה הוא מצומצם מדי, ויכול להוליד תחושות תסכול הדדיות.
מכרים, ובמיוחד חברים לספסל הלימודים וחברים לעבודה קודמת יכולים לסייע לכם רבות באיתור משרות. זה לא הזמן להתבייש לחדש את הקשר עם חברים ותיקים. צאו מהנחה שאם הם יוכלו הם יעזרו. אל תשכחו להודות לכל מי שסייע לכם, במיוחד אם מאמציו נשאו פרי כלשהו.  
אנשי מקצוע מומחים ממקומות עבודה קודמים ו/או מרצים מתקופת הלימודים הם אולי המקור החשוב והטוב ביותר ליצירת תהליכים בעלי סיכוי, מכיוון שהמלצתם יכולה לפתוח עבורכם דלתות. אם דאגתם לטפח תקשורת טובה, והותרתם רושם חיובי על אנשי מפתח בתעשייה אליה אתם פונים, הרי ששיפרתם את סיכוייכם בצורה ניכרת. לעתים קרובות קורה שהמלצה טובה מביאה מגייס לעגל פינות ולוותר פה ושם על דרישות מקדמיות בקורות החיים, ולזמן מועמד לראיון.

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

מדריך לינקדאין למשתמש המתחיל

מדריך לינקדאין למשתמש המתחיל – שני בסדרה

שילוב סטודנטים בהייטק

סטודנטים? כך תשתלבו בעולם ההייטק

לא קל להיות סטודנטים ובמקביל לעבוד, אבל עבור אלה שלומדים מקצועות טכנולוגיים, זו ההזדמנות לפתח קריירה בהייטק, ולהרוויח שכר נאה

חמשיה צעדים לקריירה משגשגת

חולמים על קריירה משגשגת? חמישה צעדים בדרך לשנה טובה יותר

רוצים להצליח בהייטק: השנה תשקיעו במיתוג! כך תהפכו את השנה הקרובה לשחר של יום חדש, בחמישה צעדים (לא פשוטים ולא קלים, אבל בחיים צריך להתאמץ לפעמים).

המיתוסים על חיפוש עבודה בקיץ

מחכים לאחרי החגים? הגיע הזמן לנפץ את המיתוסים על חיפוש עבודה בקיץ

למרות הסברה הרווחת, השוק לא נכנס לקיפאון בחודשים החמים ביותר בשנה, החברות ממשיכות לגייס עובדים – וגם מחפשי העבודה לא נחים

יש 1,000 סיבות טובות לעזור לחברים!