כפתור סגירה

כתבה בנושא זרקור טכנולוגי על: חברת Tufin

מחלקת המחקר של חברת ההשמה בהייטק אתוסיה מפנה את הזרקור אל אחת החברות המתפתחות והמבטיחות בהייטק הישראלי: תופין.

תעודת זהות:

 src=

שם: תופין (Tufin)
תחום: תשתיות אבטחת מידע ורשתות
מיקום: משרדי המטה – רמת גן, ישראל;
שלוחות בגוש שגב וכן בצפון אמריקה, אירופה והמזרח הרחוק.
שנת הקמה: 2005
מספר עובדים: כ-200
מנכ”ל ומייסד: רובי כיטוב

 

מבחינת האדם הפרטי, הקדמה הטכנולוגית של העשורים האחרונים מתבטאת בעיקר בכניסתו של המחשב האישי לכל בית, בצמיחתה של רשת האינטרנט ובאחרונה – בעליית המובייל והרשתות החברתיות. אך מה מבשרת הקִדמה הזו עבור עולם העסקים? כאן מדובר, בעיקר, בניהול כמויות עצומות של מידע ובהגנה על מערכות המחשוב של העסק מפני גורמים זדוניים המנסים לחבל בהן מן החוץ.
שני התחומים הללו מוכרים יותר בשמותיהם המקצועיים: ניהול מערכות מידע ואבטחת מידע, ובשני אלו עוסקת חברת Tufin הישראלית, אשר מציעה לחברות, ארגונים ובתי עסק פתרונות שונים בנושא אבטחת מידע ורשתות – כאלו שיהפכו את משימות ניהול המידע ואבטחתו לפשוטות יותר, מה שיחסוך עבור הארגון משאבים רבים. חטיבת המחקר של אתוסיה, חברת השמה בהייטק ובביוטק, מפנה את הזרקור אל אחת החברות המתפתחות והמבטיחות בהייטק הישראלי.

 src=

מוצרי דגל מובילים, שלל פרסים והכנסות שלא מפסיקות לצמוח

חברת תופין הוקמה בשנת 2005, על ידי רובי כיטוב וראובן הריסון, יוצאי אחת מחברות ההייטק הישראליות המצליחות ביותר – חברת אבטחת המידע צ’ק פוינט.  לחברה יש כיום מעל 1,400 לקוחות בכל רחבי העולם, במגוון רחב של תחומים. חברת תופין מספקת כלים לניהול מאובטח של רשתות תקשורת ארגוניות. רשת תקשורת מורכבת ממספר רכיבים רב כגון Hub, Routers, Switches and Firewalls, אשר יוצרים את הבסיס לרשת תקשורת הנתונים. ברשתות גדולות מספר הרכיבים רב (עשרות ואף מאות), ניהול הגדרות אבטחת המידע עבור כלל רכיבי הרשת הינו מורכב ומסובך. הבעיה מתעצמת כאשר לארגון יש רכיבי רשת מיצרנים שונים (Cisco, CheckPoint, McAfee, VMware וכ”ד) – היכולת לייצר תמונה אחודה של הגדרות האבטחה של הרשת ולבצע שינויים והתאמות בצורה ידנית קשה מאוד, למעשה היא איננה אפשרית. הכלים של חברת תופין פותרים בדיוק את הבעיות הנ”ל, כיצד לנהל את רכיבי אבטחת המידע מיצרנים שונים ברשתות גדולות. Tufin Orchestration Suite הינה פלטפורמה של כלים לבעלי תפקידים שונים בארגון (אנשי אבטחת מידע, צוות התקשורת ורשתות, וצוות התפעול של מערכות ה IT) על מנת לנהל את הרכיבים האחראיים לאבטחת הרשת, לטפל בבקשות לשינויים תוך ניתוח הסיכונים העלולים לנבוע, בניית תוכנית לביצוע השינויים ואף ביצוע השינויים בצורה אוטומטית. השימוש בטכנולוגיה של תופין מאפשר לקצר את זמן השינויים ברשת משבוע ליום אחד עם כל היתרונות הנובעים מקיצור זמנים זה. בנוסף המוצר מאפשר לשמור על כללי תקינה (compliance) שהארגון נדרש להם.
בעיני מומחים רבים לאבטחה וניהול מערכות מידע, מדובר בשירות פורץ דרך של ממש. הכלים שמציעה Tufin לומדים למעשה את המערכות הקיימות, סורקים אותן מכל זווית ובהתאם מציעים פתרונות שיש בהם כדי להציע לארגונים חיסכון עצום. כך לדוגמא, מסוגלים הכלים המתקדמים להציע לארגון ספציפי מעבר מתהליכים ידניים לתהליכים אוטומטיים, מה שעשוי לחסוך כוח אדם, זמן וכמובן – כסף.

עבר מרשים, הווה בסימן התפתחות מתמדת – ועתיד מבטיח במיוחד

כאמור, חברת Tufin הוקמה בשנת 2005, אך לא חלף זמן רב עד שעלתה על מפת ההייטק הישראלית: בשנת 2010 נבחרה החברה לאחת מעשר חברות הטכנולוגיה הצומחות ביותר באפריקה, אירופה והמזרח התיכון, במסגרת רשימת Deloitte Technology Fast 500 EMEA היוקרתית, זאת לאחר שהציגה נתון מדהים: צמיחה של 5,359% במהלך חמש השנים שקדמו לפרסום הרשימה. שנה לאחר מכן דורגה החברה במקום הראשון ברשימה אחרת של דלויט – רשימת 50 חברות הטכנולוגיה הצומחות ביותר בישראל. הנתונים שזיכו אותה בתואר הזה מרשימים עוד יותר: צמיחה של 6,343% בין השנים 2006 ל-2010.

כיום, לתופין כמעט 1,500 לקוחות אשר מגיעים מ-50 מדינות שונות מכל קצוות הגלובוס. מדובר בין היתר בחברות מתחום האנרגיה, הפיננסים, הפרמצבטיקה, התחבורה והטלקום ואף ארגונים ממשלתיים. החברה משתפת פעולה עם חברות ענק כמו סיסקו, פאלו אלטו וכמובן צ’ק פוינט.  src=
באחרונה ביצעה תופין צעד משמעותי נוסף, אשר צפוי לתרום רבות לצמיחתה: כניסה לעולם מחשוב הענן, בעזרת שיתוף פעולה מסקרן עם חברת VMWare האמריקאית. שתי החברות כבר הכריזו על השקתו של מוצר חדש, פרי שיתוף פעולה זה, שכבר זכה להיבחר כאחד הפיתוחים המעניינים בתחום, במהלך כנס VMWorld שנערך השנה.

כאן, כמובן, תופין אינה עוצרת. ממש לאחרונה (ראשית דצמבר 2014) ביצעה החברה סבב גיוס נוסף, רביעי במספר, אותו הובילה קרן וינטאג’. בסבב זה גויסו שמונה מיליון דולרים, ובסך הכל גייסה החברה 32 מיליון דולרים בארבעת סבבי הגיוס שלה. סבב הגיוס האחרון בוצע במטרה לאפשר את התרחבות החברה ואת גיוסם של עובדים נוספים, בעיקר בתחום הפיתוח וה-QA, כשברקע הדברים נמצא כל העת השלב הגדול הבא: הנפקת החברה בנאסד”ק, שעל פי התכניות תתבצע בעוד כשנתיים מהיום.
אין כל ספק שחברת Tufin נמצאת בכיוון הנכון, לקראת הפיכתה לגורם משמעותי בשוק אבטחת המידע העולמי – גורם נוסף תוצרת כחול-לבן. החברה ממשיכה לצמוח גם כיום בקצב של עשרות אחוזים בשנה, ומכירותיה מסתכמות כבר כעת בעשרות מיליוני דולרים. הדרך עד להפיכתה של החברה לשם עולמי עוד ארוכה, אך כל הסימנים מצביעים על כך שזה עוד יקרה, אולי אף מהר מכפי שניתן לצפות.

 

למשרות הייטק לחצו כאן
למאמרים נוספים בנושא הייטק מאת חברת השמה בהייטק אתוסיה – לחצו כאן

 

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

העולים החדשים שנמלטו מאוקראינה יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה

הפתרון למחסור בעובדי הייטק יכול להגיע ממקום לא צפוי

רבים מהעולים החדשים שנמלטו מאוקראינה משכילים ומיומנים. הם יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה, שמשוועת לכוח אדם איכותי

תעשיית הגיימינג בישראל 2022

שרדה את הקורונה ומשגשגת: תעשיית הגיימינג בישראל 2022

למי שרוצה להפוך את התחביב של שעות הפנאי לעבודה מכניסה, מציעה תעשיית ההייטק הישראלי את תחום הגיימינג. הנה כל מה שתצטרכו לדעת אם החלטתם לחפש עבודה בתחום.

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בהמשך לגדילה האדירה בהיקף ההייטק הישראלי, יוצאי 8200 ודומותיה ממשיכים לבלוט כמועמדים מועדפים וכשחקני מפתח . נתונים חדשים מראים כי ביותר ממחצית מהיוניקורנים הישראליים , המייסדים יוצאי יחידות טכנולוגיות ופערי השכר ההתחלתי הינם לטובת בוגרי יחידות אלה ( פערים המגיעים עד ל-45% בחלק מהתפקידים ).

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

בישראל מועסקים כיום 38,000 עובדים בתעשיית הסמיקונדוקטור.
רוב העובדים בתעשייה הינם מתחום הפיתוח וההנדסה מארגונים וסטרטאפים המפתחים שבבים לתעשיות הרכב, תקשורת דור חמישי (5G), הרובוטיקה, אחסון ולכל מוצרים ויישומים הדורשים כיום טכנולוגיות מתקדמות בתחום מציאות מדומה, ראייה ממוחשבת, IOT ובינה מלאכותית.

כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק

צל כבד: כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק?

לאחר סיום הרבעון הראשון של 2021, כבר ברור שגל הנפקות ה-SPAC ממשיך לשטוף את וול-סטריט ושסטארטאפים רבים מישראל מתכוונים להצטרף לחגיגה. איזו השפעה יש לכך על הארגונים שאינם מתכננים הנפקה בקרוב, האם הם נשארים מאחור או שמדובר בכלל בבועה שתתפוצץ? נירה קירקיריוס בטור אישי

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

In which fields was there an increase in the percentage of women compared to men, how many women joined the circle of job seekers in the last year and what is the field that creates new opportunities for professional women? Recent data on the Israeli high-tech market reveal a surprising picture