כפתור סגירה

כתבה בנושא שינוי מקצועי או עבודה ללא ניסיון בהייטק – האם זה אפשרי בכלל?

כולם מדברים על המלכוד של היעדר הניסיון שמקשה למצוא עבודה בהייטק או לעשות שינוי מקצועי – אבל מסתבר שמי שבאמת רוצה להתגבר על כך, יכול בעזרת ניסיון מהשטח, עבר צבאי או קורסים מקצועיים שונים, להשתלב ולצמוח בענף. הבונוס: שכר התחלתי של 50 עד 90 שקלים לשעה

בקרוב תסתיים שנת הלימודים האקדמאית, ואלפי בוגרים של מקצועות טכנולוגים יוותרו עם חלום מתוק על שילוב בשוק ההייטק. לצדם, לא מעט יסיימו בוגרי קורסים קצרים יותר, וכן כאלו שעברו הסבה מקצועית, ומחכים להזדמנות שלהם. כולם רוצים להצטרף לקטר של המשק הישראלי, ולפגוש במטבח של המשרד חמישה טעמי קפה לצד פירות טריים ושולחן ביליארד נוצץ. כמובן שיש גם לא מעט אנשים שכבר נהנים מכל ההטבות הללו ומועסקים בחברות הייטק חלומיות, אבל מחכים לעשות את הקפיצה הבאה, לתפקיד או לתחום אחר, גם אם בפועל אין להם ניסיון רלוונטי.

דרושים: האקרים ואוטודידקטים

אז איך עושים את זה? – רון שטרן, סמנכ”ל לקוחות באתוסיה, המתמחה בהשמה בתחום ההייטק,  מספק כמה עצות למי שרוצה להשתלב בעולם ההייטק ללא ניסיון, ואף מציין כי ישנו יתרון גדול למספר אוכלוסיות האוחזות ברקע ובידע המתאימים. כך למשל, לדבריו, “בוגרים טריים של מדעי המחשב במוסדות אקדמאים יוכלו להשתלב בענף ביתר קלות, כאשר בדרך, מי שהצטיינו בתקופת הלימודים, ישמחו לדעת שזה השתלם להם משום שאין ספק שהמעסיקים מעדיפים להעסיק מצטיינים מהלימודים”. באתוסיה מציינים כי סטודנטים רבים נוהרים לעבוד כמפתחים, ולפעמים כלל לא מכירים תפקידים מעניינים אחרים הקיימים בענף דוגמת PROFESSIONAL SERVICES, QA, תמיכה, DEVOPS, DATA SCIENTIST , ועוד.

בנוסף לסטודנטים הללו, מגיעים אל השוק בוגרים רבים של מכללות ללימודי מחשב, לצד בוגרי תוכניות להסבת אקדמאים של משרד התעסוקה. מטבע הדברים, הכשרות אלו מקיפות פחות מתוכנית הלימודים לתואר אקדמאי, אך מעניקות ידע מעמיק במגוון טכנולוגיות. הפופולריות שבהן מכשירות את התלמידים לעסוק בפיתוח למובייל, פיתוח תוכנה (קליינט או סרבר), IT ועוד.

למי שמתכננים לעשות קורס מקצועי, באתוסיה מציעים לשקול לימודי תוכנה, במיוחד בטכנולוגיות לצד הלקוח (CLIENT), בין היתר בגלל הפשטות היחסית של הטכנולוגיות הבסיסיות שהתחום דורש, המחסור בעובדים מיומנים בטכנולוגיות האלו, והעובדה שניתן כבר במהלך הלימודים להתחיל לעבוד על תיק עבודות ופרויקטים מעניינים, שיוכיחו יכולות וכשרון, ויפתחו דלתות בהמשך הדרך.

חשוב לציין שתמיד יש את ברי המזל שלא צפויים להיתקל בבעיות במציאת עבודה אף שמדובר בעבודתם הראשונה. כך למשל, יוצאי יחידות טכנולוגיות בצבא, כגון ממר”ם ויחידת המודיעין 8200, הנהנים ממוניטין של ידע מקצועי מקיף ומתקדם, כמו גם דוקטורנטים במדעים מדויקים, בעיקר בתחום האלגוריתמיקה. “ישנו גם הזן הנדיר אך האיכותי של מועמדים אוטודידקטים – אנשים שלמדו בעצמם את התחום, ויש להם הוכחות למיומנות שצברו – למשל, כאלה שפיתחו תוכנה עוד בגילאי התיכון, האקרים או מתכנתים שכתבו בעצמם אפליקציה, שאף הועלתה לחנויות ופועלת בהצלחה. אלו עשויים לגלות כי הם מאוד מבוקשים בשוק העבודה”, אומר שטרן. “מועמדים כאלה”, מוסיף שטרן, “מגיעים עם תיק עבודות מעשי, שלעיתים עולה בערכו על מסמך קורות חיים סטנדרטי”.

ומה לגבי מי שרוצים לעשות שינוי?

תחום ההייטק הוא דינמי ומשתנה, וישנם לא מעט עובדים שכבר מועסקים בענף, אבל מגלים שהדשא של השכן ירוק יותר וחולמים לעבור למשרת החלומות במשרד המקביל. לאלו כמובן יתרון על פני מי שמגיע מבחוץ, אבל הם עלולים להיתקל בקשיים בביצוע המעבר אם אין להם ניסיון קונקרטי.

“כדאי להיות עם היד על הדופק, לזהות טכנולוגיות חדשות או דרישה לתפקידים חדשניים שעדיין אין מספיק ידע וניסיון בהם, ולהשתמש בהם כמקפצה לתפקיד הבא”, אומר שטרן, “כך למשל, מדען נתונים (Data Scientist) הוא תפקיד בעל ביקוש רב מצד החברות, אולם מעט מידי מועמדים שעונים על הדרישות המלאות לתפקיד. מאחר שמדובר בתחום חדש יחסית, מספיק להיות בעלי ידע דומה, השכלה נכונה ואופי מתאים, על מנת להשתלב באחד המקצועות החמים בענף לשנים הבאות”.

גם עולם ה- DEVOPS שמתפתח מאוד בשנים האחרונות (תפקיד שלא היה לפני שנתיים-שלוש) מאפשר הסבה מקצועית, ולרוב עוברים אליו מועמדים שבעבר היו אנשי סיסטם, ואילו אנשי DEVOPS בעלי ידע רב בכתיבת קוד O.O (כמו JAVA או C#) לעיתים מצליחים להתברג בהמשך בתפקידי פיתוח רגילים אם הם רוצים בכך.

 

בכל מקרה, באתוסיה מציינים כי לרוב קל יותר לבצע הסבה מקצועית בתוך החברה בה עובדים, ולא בקפיצה בין חברות. “שוק ההייטק פחות פתוח לשינויים מקצועיים מהותיים בעת מעברים בין חברות. המשכורות גבוהות והחברות רוצות לקבל DELIVERY  מהיר, קל וחומר בתפקידים בכירים”, אומר שטרן.

כמה מרוויחים בעבודה ראשונה?

אם מעניין אתכם לדעת כמה משתכרים עובדים חסרי ניסיון בענף ההייטק, הרי שעל פי טבלאות השכר, מדובר בסכומים גבוהים בהרבה מאלו שמקובלים בתחומים אחרים. כך למשל, סטודנטים בשנה שנייה ומעלה ובוגרי תוכניות הסבת אקדמאים, יצפו לשכר של 50 עד 70 שקלים לשעה בממוצעה. אם מדובר בסטודנטים שהם גם בוגרים של יחידות טכנולוגיות בצבא, שמציגים ניסיון פיתוח מעשי, השכר יכול להגיע ל- 90 שקלים לשעה ויותר, תלוי ברמת הניסיון ובתחום הספציפי של ידע שהם מביאים איתם.

לשם השוואה, סטודנטים אשר משתלבים בעבודה ללא ניסיון בענף הפיננסים, לרוב יצטרכו להסתפק בשכר של כ-25 עד 35 שקלים לשעה, כאשר הוא יכול לעלות בתוספת בונוסים על עמידה ביעדים.

 

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

העולים החדשים שנמלטו מאוקראינה יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה

הפתרון למחסור בעובדי הייטק יכול להגיע ממקום לא צפוי

רבים מהעולים החדשים שנמלטו מאוקראינה משכילים ומיומנים. הם יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה, שמשוועת לכוח אדם איכותי

תעשיית הגיימינג בישראל 2022

שרדה את הקורונה ומשגשגת: תעשיית הגיימינג בישראל 2022

למי שרוצה להפוך את התחביב של שעות הפנאי לעבודה מכניסה, מציעה תעשיית ההייטק הישראלי את תחום הגיימינג. הנה כל מה שתצטרכו לדעת אם החלטתם לחפש עבודה בתחום.

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בהמשך לגדילה האדירה בהיקף ההייטק הישראלי, יוצאי 8200 ודומותיה ממשיכים לבלוט כמועמדים מועדפים וכשחקני מפתח . נתונים חדשים מראים כי ביותר ממחצית מהיוניקורנים הישראליים , המייסדים יוצאי יחידות טכנולוגיות ופערי השכר ההתחלתי הינם לטובת בוגרי יחידות אלה ( פערים המגיעים עד ל-45% בחלק מהתפקידים ).

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

בישראל מועסקים כיום 38,000 עובדים בתעשיית הסמיקונדוקטור.
רוב העובדים בתעשייה הינם מתחום הפיתוח וההנדסה מארגונים וסטרטאפים המפתחים שבבים לתעשיות הרכב, תקשורת דור חמישי (5G), הרובוטיקה, אחסון ולכל מוצרים ויישומים הדורשים כיום טכנולוגיות מתקדמות בתחום מציאות מדומה, ראייה ממוחשבת, IOT ובינה מלאכותית.

כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק

צל כבד: כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק?

לאחר סיום הרבעון הראשון של 2021, כבר ברור שגל הנפקות ה-SPAC ממשיך לשטוף את וול-סטריט ושסטארטאפים רבים מישראל מתכוונים להצטרף לחגיגה. איזו השפעה יש לכך על הארגונים שאינם מתכננים הנפקה בקרוב, האם הם נשארים מאחור או שמדובר בכלל בבועה שתתפוצץ? נירה קירקיריוס בטור אישי

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

In which fields was there an increase in the percentage of women compared to men, how many women joined the circle of job seekers in the last year and what is the field that creates new opportunities for professional women? Recent data on the Israeli high-tech market reveal a surprising picture