כפתור סגירה

כתבה בנושא שוקלים הסבה מקצועית? הכירו את דלתות הכניסה הנסתרות להייטק

כולם רוצים לעבוד בהייטק, בגלל היוקרה, המשכורת והביקוש הגבוה. אם פעם רק לבוגרי תואר אקדמי או יוצאי 8200 היה סיכוי להשתלב בתעשייה, כיום, קורסים רבים מאפשרים גישה גם מהדלת האחורית

המשק נמצא בתעסוקה מלאה, אבל ברוב המקצועות, השכר אינו עולה בהתאם, אלא נמצא בקיפאון. יש לכך מספר סיבות, ובראש ובראשונה, העלייה בהיצע של אנשי מקצוע שונים, כמו כלכלנים ובוגרי מדעי החברה, לצד הירידה במספר התפקידים הזקוקים לאיוש.

התוצאה – עשרות ומאות אלפי ישראלים, ממקצועות רבים ומגוונים, עם תואר אקדמי וניסיון בשוק העבודה – מפיזיקאים ומתמטיקאים ועד בוגרי תעשייה וניהול – מבקשים לעבור הסבה מקצועית להייטק ולקבל שכר גבוה יותר, וזאת מבלי להשקיע שלוש או ארבע שנים שלמות מחייהם בלימודי תואר במדעי המחשב.

וכמו תמיד כשיש ביקוש, ישנן גם הפתרונות. כיום, קיימות לא מעט אפשרויות להסבה מקצועית בהייטק, בשלל ענפים ובמודלים שונים של תשלום – לימודי תעודה, קורסי הסבה אינטנסיביים עם התחייבות להשמת בוגרי הקורס, קורסים במחיר נמוך יחסית בתמורה לכך שהבוגרים יעבדו פרק זמן מסוים עבור החברה המארגנת, ועוד.

הנה כמה דוגמאות בולטות לקורסים והכשרות המאפשרים גם למי שלא למד מדעי המחשב באקדמיה להיכנס לתחום – ולקבל שכר מכובד.

מי מרוויח הכי הרבה בהייטק? התשובה כאן, בטבלאות השכר המעודכנות של אתוסיה >>

  • קורסים ל-QA ידני, הנמשכים כארבעה חודשים ומכשירים את התלמידים לעבוד כבודקי תוכנה במגוון חברות במשק, ללא צורך בניסיון קודם. השכר הצפוי לבוגרים לפי נתוני אתוסיה הוא כ-11-10 אלף שקל שצפוי לעלות ל-13 אלף שקל בחודש אחרי שנתיים ניסיון בתפקיד.
    • קורסים ב-UI/UX – אפיון ועיצוב חווית משתמש, מקצוע הנהנה מביקוש עולה. הקורס נמשך כחצי שנה, עם שכר של 12 אלף שקל בסיום, שיכול להגיע ל-20 אלף שקל לאחר 3 שנות ניסיון. קהל היעד המרכזי – בעלי ניסיון בעיצוב ו/או בניית אתרים, אך לא נדרש ידע טכני קודם.
  • קורס Real Time Embedded – המכשיר מפתחים למערכות זמן אמת משובצות מחשב. הקורסים יכולים להתאים גם לחסרי רקע בפיתוח, ונמשכים כשנה. במודל המקובל, כשהבוגרים מתחייבים לעבוד בממשך שנתיים לאחר הקורס במיקור חוץ, בשכר של 15-13 אלף שקל בחודש, אך לאחר מכן יוכלו לצאת לשוק החופשי ולהשתכר 20 אלף שקל בחודש.
  • לימודי PPC – פרסום ממומן ברשת, אחד התחומים הצומחים ביותר בתקופה שבה הפרסום באינטרנט מתרחב מיום ליום. חלק מהקורסים לוקחים כמה שבועות ואחרים יכולים להמשך עד חצי שנה, ובסופם ניתן להשתלב כאנשי מרקום ולהתחיל ממשכורת של 9,000 ויותר לחודש.
  • קורס חינמי עבור נשים, ללימודי שפות פיתוח, Java ו-Web, מטעם עמותת She Codes ששמה לה למטרה להעלות את שיעור הנשים במקצועות ההייטק. הקורסים מתאימים גם לחסרות ניסיון ומתקיימים בעשרות סניפים ברחבי הארץ.

על הפערים בין נשים לגברים בהייטק תוכלו לקרוא כאן >>>

גמישות מצד החברות

"עולם ההייטק עובר שינויים, וכיום הוא פתוח יותר לקלוט עובדים מהדלת האחורית, ולא רק את אלה שעשו את המסלול הקלאסי, של שירות בממר"מ או ב-8200, או תואר במדעי המחשב", אומר אייל סולומון, מנכ"ל אתוסיה.

לדבריו, קיימות משרות רבות שמאפשרות מעבר אל עולם ההייטק, אם בעולמות הטכניים, העסקיים וגם בתחומי המטה.

"בצד הטכני, ישנם תפקידי אנליזה בתחומים שונים, שיכולים להתאים לאנשים אנליטיים עם ידע בסטטיסטיקה. התפקידים הללו מוגדרים בשמות שונים כמו data analyst, fraud analyst, business analyst.

"מנגד, גם אנשים ללא ניסיון יכולים להתקבל לתפקידי תמיכה טכנית. למשל, לתפקידים התומכים בתקלות טכניות פשוטות ברמת טלפון או צ’ט. (https://www.phillipscorp.com) כמו כן, קיימים תפקידים רבים בתחומי המכירות, ניהול פרויקטים, שיווק וכתיבת תוכן שאינם מצרכים ידע טכני קודם, אך דורשים אוריינטציה ויכולת למידה מהירה של תחומים חדשים, שליטה בשפות וכמובן כישרון לתחום".

דלת נסתרת נוספת לענף ההייטק היא דרך תפקידי המטה. "תפקידים מסורתיים כמו אדמיניסטרציה, תפעול, כספים, גיוס ומשאבי אנוש, מאפשרים דלת כניסה נוחה ומהירה לתעשייה", אומר סולומון.

"כשהצורך באנשי מקצוע עולה, אבל מספר המועמדים רחוק מלהספיק – החברות מתגמשות ובוחנות גם מועמדים שבעבר כלל לא היו עוברים את המבחן הראשוני של קורות החיים", הוא מסכם.

לחצו כאן לסיכום החציון הראשון של 2019 לפי נתוני אתוסיה >>>

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

העולים החדשים שנמלטו מאוקראינה יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה

הפתרון למחסור בעובדי הייטק יכול להגיע ממקום לא צפוי

רבים מהעולים החדשים שנמלטו מאוקראינה משכילים ומיומנים. הם יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה, שמשוועת לכוח אדם איכותי

תעשיית הגיימינג בישראל 2022

שרדה את הקורונה ומשגשגת: תעשיית הגיימינג בישראל 2022

למי שרוצה להפוך את התחביב של שעות הפנאי לעבודה מכניסה, מציעה תעשיית ההייטק הישראלי את תחום הגיימינג. הנה כל מה שתצטרכו לדעת אם החלטתם לחפש עבודה בתחום.

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בהמשך לגדילה האדירה בהיקף ההייטק הישראלי, יוצאי 8200 ודומותיה ממשיכים לבלוט כמועמדים מועדפים וכשחקני מפתח . נתונים חדשים מראים כי ביותר ממחצית מהיוניקורנים הישראליים , המייסדים יוצאי יחידות טכנולוגיות ופערי השכר ההתחלתי הינם לטובת בוגרי יחידות אלה ( פערים המגיעים עד ל-45% בחלק מהתפקידים ).

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

בישראל מועסקים כיום 38,000 עובדים בתעשיית הסמיקונדוקטור.
רוב העובדים בתעשייה הינם מתחום הפיתוח וההנדסה מארגונים וסטרטאפים המפתחים שבבים לתעשיות הרכב, תקשורת דור חמישי (5G), הרובוטיקה, אחסון ולכל מוצרים ויישומים הדורשים כיום טכנולוגיות מתקדמות בתחום מציאות מדומה, ראייה ממוחשבת, IOT ובינה מלאכותית.

כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק

צל כבד: כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק?

לאחר סיום הרבעון הראשון של 2021, כבר ברור שגל הנפקות ה-SPAC ממשיך לשטוף את וול-סטריט ושסטארטאפים רבים מישראל מתכוונים להצטרף לחגיגה. איזו השפעה יש לכך על הארגונים שאינם מתכננים הנפקה בקרוב, האם הם נשארים מאחור או שמדובר בכלל בבועה שתתפוצץ? נירה קירקיריוס בטור אישי

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

In which fields was there an increase in the percentage of women compared to men, how many women joined the circle of job seekers in the last year and what is the field that creates new opportunities for professional women? Recent data on the Israeli high-tech market reveal a surprising picture