כפתור סגירה

כתבה בנושא מדריך: אלו שפות התכנות החמות ביותר בשוק

רוצים ללמוד תכנות או לשפר את סל הכישורים שלכם? לא בטוחים אם כדאי להתחיל בג’אווה או בפייתון? בכתבה הבאה תוכלו לקרוא על היתרונות של השפות הפופולריות ביותר כיום – ועל הביקוש להן בתעשיית ההייטק הישראלית

עבור מי שרוצה להתחיל לעסוק בתכנות, מבחר השפות האפשריות הוא כמעט אינסופי, ויוצר שפע מבלבל. אך לכל שפה יש ייחוד משלה, עם יתרונות וחסרונות, והפופולריות ביותר שבהן יעניקו ללומדים כישורים חשובים, שדרושים בחברות הייטק רבות. אז מהן שפות התכנות החמות ביותר ל-2020? הכל ברשימה שלפניכם.

ג’אווה: המלכה

השפה הפופולרית ביותר בשנים האחרונות היא Java – שפת תכנות מונחית עצמים. ג’אווה היא ותיקה למדי – השפה הושקה ב-1995, ומבוססת באופן ניכר על שפת C++ הוותיקה עוד יותר, אך עם התאמות מודרניות לעבודה בסביבת אינטרנט ולדרישות האבטחה המשתנות. היתרון העיקרי של ג’אווה הוא היכולת שעמדה בבסיס הפיתוח שלה – היא פועלת על כל מערכת הפעלה.

לשפה שני שימושים עיקריים – פיתוח צד שרת או פיתוח אפליקציות לאנדרואיד. זוהי שפה פשוטה יותר מ-C++ אבל עדיין לא קלה ללמידה. עם זאת, מפתחי ג’אווה נהנים מביקוש גבוה מאוד.

בישראל יש כ-50,000 מתכנתי ג’אווה, כאשר הזמן הממוצע הנדרש לגיוס מתכנת בשפה זו הוא כ-104 ימים (שלושה חודשים). מספר החברות הישראליות הזקוקות למתכנתי ג’אווה נאמד היום על 985 חברות והן מתרכזות בעיקר בתחומי סייבר, תקשורת, פרסום ואחסון.

פייתון: הטוענת לכתר

python גם היא שפת פיתוח מונחית עצמים ותיקה למדי, הזוכה בשנים האחרונות לפופולריות גוברת, מאחר שהיא מתאימה במיוחד לעבודה עם מאגרים גדולים של מידע.

קל יחסית ללמוד את הבסיס בשפה, והיא משמשת בעיקר ביישומים של למידת מכונה, ניתוח טקסט טבעי ויישומים של בינה מלאכותית, תחומים שצפויים להמשיך לצבור תאוצה בשנים הבאות.

בישראל יש כ-40,000 מתכנתי פייתון, כאשר הזמן הממוצע הנדרש לגיוס מתכנת בשפה זו הוא כ100 ימים. מספר החברות הישראליות הזקוקות למתכנתי פייתון נאמד היום על נאמד היום על 453 חברות והן מתרכזות בעיקר בתחומי ביג דאטה ו-AI.

 NodeJS: פעולות בצד השרת

זוהי סביבת ריצה (Framework) בה כותבים קוד בג’אווה סקריפט (JS), אך במקום להשתמש ב-JS בדפדפן – המקום הטבעי – משתמשים בו כדי לבצע פעולות בצד השרת (Backend). זוהי שפה נפוצה במיוחד בצוותים שבהם המפתח כותב גם את צד הפרונט אנד וגם את צד ה-Backend (Fullstack). זו נחשבת סביבה חדשה יחסית, והשימוש בה עדיין נפוץ פחות מאשר בג’אווה.

נציין כי מדובר בשפה כללית למדי, והיישומים שלה הם פיתוח Backend בסביבת Web. מי שכבר מחזיק בידע מוקדם בג’אווה סקריפט לא יתקשה ללמוד את השפה, אך עבור מי שמגיע מפיתוח Backend בשפת ג’אווה, עקומת הלימוד היא גדולה יותר.

בישראל יש כ-2500 מתכנתי NodeJS, כאשר הזמן הממוצע הנדרש לגיוס מתכנת בשפה זו הוא כ91 ימים (שלושה חודשים). מספר החברות הישראליות הזקוקות למתכנתי NodeJS נאמד היום על 620 והן מתרכזות בעיקר בתחומי אינטרנט.

Angular: ספרייה מובילה

Angular היא למעשה ספרייה שבאמצעותה מפתחים את צד ה-Frontend באתרי Web. יחד עם ספריית React היא נחשבת הספרייה מובילה לפיתוח Frontend אם כי היא הוותיקה יותר. אנגולר מספקת למפתחי Frontend עם ידע ב-JS ו-html כלי נוח לפיתוח מהיר.

בתקופה הנוכחית היא נמצאת מעט בנסיגה, מאחר שקיימות סביבות ריצה חדשות שצוברות פופולריות – כמו React ו-Vue.

עבור מי שיש לו ידע קיים בפיתוח ל-Frontend, הפיתוח באנגולר אינו קשה ללמידה. כאמור, היא משמשת לפיתוח אתרים ויישומי Web.

בישראל יש כ-8000 מתכנתי אנגולר, כאשר הזמן הממוצע הנדרש לגיוס מתכנת בשפה זו הוא כארבעה חודשים (132 יום) . מספר החברות הזקוקות למתכנתי אנגולר בישראל עומד על 660, בכל התחומים.

Go: השפה של גוגל

את שפת התכנות Go המציאו מהנדסי גוגל, במטרה לפתח יישומים בצד השרת עם ביצועים גבוהים במיוחד. זוהי שפה שמתחילה לצבור פופולריות אבל עדיין יש בה הרבה פחות ספריות ופרויקטי קוד פתוח בהשוואה לג’אווה.

מתכנתים בעלי ידע בשפה מונחית עצמים כמו ג’אווה או C++, לא יתקשו ללמוד את שפת Go. בישראל, קיים קושי למצוא מפתחי גו מנוסים, ולכן בוחרים בה בעיקר סטארטאפים קטנים. בישראל יש 1880 מתכנתי GO, כאשר הזמן הממוצע לגיוס מתכנת בשפה הזו הוא כ-102 יום.

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

העולים החדשים שנמלטו מאוקראינה יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה

הפתרון למחסור בעובדי הייטק יכול להגיע ממקום לא צפוי

רבים מהעולים החדשים שנמלטו מאוקראינה משכילים ומיומנים. הם יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה, שמשוועת לכוח אדם איכותי

תעשיית הגיימינג בישראל 2022

שרדה את הקורונה ומשגשגת: תעשיית הגיימינג בישראל 2022

למי שרוצה להפוך את התחביב של שעות הפנאי לעבודה מכניסה, מציעה תעשיית ההייטק הישראלי את תחום הגיימינג. הנה כל מה שתצטרכו לדעת אם החלטתם לחפש עבודה בתחום.

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בהמשך לגדילה האדירה בהיקף ההייטק הישראלי, יוצאי 8200 ודומותיה ממשיכים לבלוט כמועמדים מועדפים וכשחקני מפתח . נתונים חדשים מראים כי ביותר ממחצית מהיוניקורנים הישראליים , המייסדים יוצאי יחידות טכנולוגיות ופערי השכר ההתחלתי הינם לטובת בוגרי יחידות אלה ( פערים המגיעים עד ל-45% בחלק מהתפקידים ).

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

בישראל מועסקים כיום 38,000 עובדים בתעשיית הסמיקונדוקטור.
רוב העובדים בתעשייה הינם מתחום הפיתוח וההנדסה מארגונים וסטרטאפים המפתחים שבבים לתעשיות הרכב, תקשורת דור חמישי (5G), הרובוטיקה, אחסון ולכל מוצרים ויישומים הדורשים כיום טכנולוגיות מתקדמות בתחום מציאות מדומה, ראייה ממוחשבת, IOT ובינה מלאכותית.

כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק

צל כבד: כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק?

לאחר סיום הרבעון הראשון של 2021, כבר ברור שגל הנפקות ה-SPAC ממשיך לשטוף את וול-סטריט ושסטארטאפים רבים מישראל מתכוונים להצטרף לחגיגה. איזו השפעה יש לכך על הארגונים שאינם מתכננים הנפקה בקרוב, האם הם נשארים מאחור או שמדובר בכלל בבועה שתתפוצץ? נירה קירקיריוס בטור אישי

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

In which fields was there an increase in the percentage of women compared to men, how many women joined the circle of job seekers in the last year and what is the field that creates new opportunities for professional women? Recent data on the Israeli high-tech market reveal a surprising picture