כפתור סגירה

כתבה בנושא הולכים לאיבוד בדאטה? הנה הכתבה שתעשה לכם סדר במקצוע המבוקש של 2019

אנליסט דאטה, מדען דאטה – האם זה אותו מקצוע? איך מגיעים אליו וכמה מרוויחים בו? כל התשובות לפניכם

התחום החם בהייטק כיום הוא דאטה. כולם מדברים על זה ויודעים שהמקצוענים בתחום מרוויחים הרבה כסף. אז מה זה בעצם הדאטה, אילו בעלי מקצוע עוסקים בו, ומה דרגות השכר שהם מגיעים אליהן? מה ההבדל בין אנליסט דאטה למדען דאטה, ומה הקשר ביניהם לבין האלגוריתמיקאים? את התשובות לכל השאלות הללו אספנו עבורכם בכתבה הבאה.

ביג דאטה: לדעת הכל

ההתפתחות הטכנולוגית המואצת של השנים האחרונות הביאה לכך שבעולם נצברות כמויות גדלות והולכות של מידע, לצד דרכים חדשות לאחסן את המידע הזה. עם זאת, החוכמה היא לא רק לאסוף את המידע ולשמור אותו – אלא בעיקר ביכולת לנתח אותו ולהסיק ממנו מסקנות.

ניתוח ה”ביג דאטה” יכול להיות שימושי בכל תחום בחיינו – לא רק בהתאמה אישית של פרסומות, כמו שכמה מאיתנו סבורים, אלא הרבה מעבר לכך. מידע של מיליוני חולים שטופלו בתרופות מסוימות מאפשר התאמה אישית של טיפולים רפואיים; מידע הנאסף ברחבי הערים מאפשר תכנון תחבורה חכמה ויעילה יותר; המידע של משתמשים במכשירים דיגיטליים משמש את החברות כדי לשדרג ולשפר אותם.

לביג דאטה שימושים גם בתחומים נוספים – ובהם ביטחון ולוחמת סייבר, כאשר ניתוח מיליוני פריטי מידע מאפשר לזהות פעילות עבריינית ולא פעם גם למנוע אותה; ספורט – כאשר המאמנים משתמשים במידע על השחקנים שלהם ועל יריביהם כדי לשפר את יכולת ההתחרות שלהם; תעשייה – שם מאפשר הביג דאטה לחזות מראש בעיות בקווי הייצור ולהיערך להן; מסחר בורסאי, עם אלגוריתמים שיכולים להעריך את כיוון המגמות העתידיות בשוק; ועוד.

שחקני המפתח בכל התעשייה המתפתחת הזו הם בעלי המקצוע העוסקים באיסוף המידע, באחסון המיטבי שלו, וכמובן, בפיתוח שיטות למיון, קטלוג וניתוח פריטי האינפורמציה האינסופיים.

למשרות בתחום הדאטה לחצו כאן >>>

“אנחנו רואים שהביקוש למקצועות הדאטה הולך וגדל עם השנים בקרב החברות והארגונים, מה שהולך יד ביד עם השכר של בעלי התפקידים האלו”, אומרת מורן בן יהודה, מנהלת תחום התוכנה באתוסיה. “הארגונים מחזיקים במסדי נתונים ונדרשים לנתח כל הזמן מגמות הקשורות בהם, לכן מחפשים כל הזמן חוקרי דאטה ואלגוריתמיקאים. מסתמן שאנשי הדאטה רק יעשו יותר מבוקשים בעשור הקרוב והתחום הזה רק יתרחב. בעיני – זאת נישה שממש כדאי להיכנס אליה בתחום ההייטק.”

מועמדים במקצועות הדאטה בישראל

משרות פתוחות סה”כ מועמדים אחוז נשים אחוז גברים גיל ממוצע תפקיד
520 8100 20% 80% 38 Data Engineer
210 3900 61% 39% 32 Data Analyst
450 9500 65% 35% 37 BI Devloper
280 5500 74% 26% 41 DBA
392 5600 75% 25% 37 Data Scientist

דאטה אנליסטים: רואים את הנולד

דאטה אנליסט, או מנתח נתונים, הוא בעל תפקיד מפתח בכל חברה המבקשת להיערך לעתיד. מנתח הנתונים נדרש להשתמש בידע שנאסף כדי לנתח את הרצונות והצרכים של לקוחות החברה או השוק שבו הוא פועל, ובהתאם לכך, להעריך את המגמות החזויות בעתיד בשוק זה ולשפר את היערכות החברה לקראתו. הוא נעזר במערכות מתקדמות לאחסון וניתוח סטטיסטי של נתונים, ולא פעם אף מתכנן אותן בעצמו.

מה לומדים? קיים בישראל קורס למנתחי נתונים, אך רבים מהמגיעים לתחום הוכשרו בדרכים אחרות. לרוב, מנתחי הנתונים יהיו בעלי ידע מעמיק ב-SQL ושפות אחרות המשמשות לכריית מידע, וכן סטטיסטיקה, מסדי נתונים ודרכים גרפיות להציג אותם.

כמה מרוויחים: על פי נתוני אתוסיה, מנתחי מידע עם ניסיון של עד שנה ירוויחו 12-10 אלף שקל בחודש, ניסיון של שנתיים עד ארבע שנים יזכה בשכר של עד 16 אלף שקל בחודש, ואילו בעלי ניסיון של חמש שנים ומעלה יוכלו להגיע לשכר של 24 אלף שקל בדרג המקצועי, ו-30 אלף שקל בדרג הניהולי.

מדעני דאטה: לדעת מה לשאול

מדעני הדאטה הם אנשי המקצוע המפתחים שיטות מדעיות, תהליכים, אלגוריתמים ומערכות, משפרים ומטייבים אותן. הם האנשים שיודעים מה צריך “לשאול” את מאגרי המידע העצומים, ואיך למצוא את התשובה הנכונה. ב-2012, קבע המגזין “הרווארד ביזנס ריוויו” כי העיסוק במדע הנתונים הוא “העבודה הסקסית ביותר במאה ה-21”.

מה לומדים? למדעני הדאטה תהיה לרוב הכשרה מקיפה במדעי המחשב וגם בסטטיסטיקה ומתמטיקה.

כמה מרוויחים? מדען נתונים מתחיל, לפי אתוסיה, יקבל שכר חודשי של 22-18 אלף שקל. ניסיון של שנתיים עד ארבע שנים יכול להקפיץ את השכר לרמה של 27 אלף שקל בחודש. ניסיון של תשע שנים ומעלה יתבטא בשכר של 32-38 אלף שקל בחודש לדרג המקצועי, ו-42-47 אלף שקל לדרג הניהולי.

אלגוריתמיקאים: דרושים בעלי ניסיון בלבד

אלה הם אנשי המקצוע המופקדים על פיתוח הלוגיקה לפיה פועלות המערכות הממוחשבות, כך שבשטח, כמעט כל חברה הפועלת כיום זקוקה לשירותיהם. פיתוח אלגוריתמים רלוונטי עבור תחומים רבים מאוד, החל בלמידת מכונה, תוכנות ניווט ומנועי חיפוש, ועד ביוטק, רפואה ופיננסים.

מה לומדים: למפתחי האלגוריתמים נדרשת השכלה רחבה ולא פחות מכך, גם ניסיון. לרוב, הם בעלי תואר שני ומעלה במדעי המחשב.

כמה מרוויחים: שנות ההשכלה והניסיון הרבות מתבטאות היטב גם בשכר. מפתחי אלגוריתמים מתחילים ייהנו משכר של 22-18 אלף שקל בחודש: ניסיון של שנתיים עד ארבע יעלה את השכר לרמות של עד 27 אלף שקל. בעלי ניסיון של תשע שנים ומעלה ירוויחו עד 40 אלף שקל בדרג המקצועי, ו-48 אלף שקל בדרג הניהולי.

רוצים לדעת עוד? לחצו כאן לטבלאות השכר המלאות של אתוסיה >>>>

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

העולים החדשים שנמלטו מאוקראינה יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה

הפתרון למחסור בעובדי הייטק יכול להגיע ממקום לא צפוי

רבים מהעולים החדשים שנמלטו מאוקראינה משכילים ומיומנים. הם יכולים להשתלב במגוון תפקידים בתעשייה, שמשוועת לכוח אדם איכותי

תעשיית הגיימינג בישראל 2022

שרדה את הקורונה ומשגשגת: תעשיית הגיימינג בישראל 2022

למי שרוצה להפוך את התחביב של שעות הפנאי לעבודה מכניסה, מציעה תעשיית ההייטק הישראלי את תחום הגיימינג. הנה כל מה שתצטרכו לדעת אם החלטתם לחפש עבודה בתחום.

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בוגרי היחידות הטכנולוגיות שומרים על יתרון וממשיכים להוביל את רמות השכר בהייטק הישראלי

בהמשך לגדילה האדירה בהיקף ההייטק הישראלי, יוצאי 8200 ודומותיה ממשיכים לבלוט כמועמדים מועדפים וכשחקני מפתח . נתונים חדשים מראים כי ביותר ממחצית מהיוניקורנים הישראליים , המייסדים יוצאי יחידות טכנולוגיות ופערי השכר ההתחלתי הינם לטובת בוגרי יחידות אלה ( פערים המגיעים עד ל-45% בחלק מהתפקידים ).

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

תעשיית הסמיקונדוקטור 2021

בישראל מועסקים כיום 38,000 עובדים בתעשיית הסמיקונדוקטור.
רוב העובדים בתעשייה הינם מתחום הפיתוח וההנדסה מארגונים וסטרטאפים המפתחים שבבים לתעשיות הרכב, תקשורת דור חמישי (5G), הרובוטיקה, אחסון ולכל מוצרים ויישומים הדורשים כיום טכנולוגיות מתקדמות בתחום מציאות מדומה, ראייה ממוחשבת, IOT ובינה מלאכותית.

כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק

צל כבד: כיצד מיזוגי ה-SPAC משפיעים על יתר החברות בתעשיית ההייטק?

לאחר סיום הרבעון הראשון של 2021, כבר ברור שגל הנפקות ה-SPAC ממשיך לשטוף את וול-סטריט ושסטארטאפים רבים מישראל מתכוונים להצטרף לחגיגה. איזו השפעה יש לכך על הארגונים שאינם מתכננים הנפקה בקרוב, האם הם נשארים מאחור או שמדובר בכלל בבועה שתתפוצץ? נירה קירקיריוס בטור אישי

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

כיצד השפיעה הקורונה על הנשים בתעשיית ההייטק?

In which fields was there an increase in the percentage of women compared to men, how many women joined the circle of job seekers in the last year and what is the field that creates new opportunities for professional women? Recent data on the Israeli high-tech market reveal a surprising picture